7 thoughts on “Solo Leveling (manga) 06-07 fejezet

   • Én valahol itt lettem ennek a manhwanak a szerelmese, amikor megláttam ezt a Julia Roberts féle mosolyt, nem tudtam letenni míg az angol scan végére nem értem. Nem akarom hypeolni, de itt éreztem először, hogy ennek a történetnek súlya lesz… (no spoiler, de a 60. fejezetnél érdekes fejlemények vannak)
    Köszi a fordítást, jó magyarul is olvasni ezt a remekművet (ezt már párszor leírtam)

    Tudom hogy Newplayer kedveli ezt a mangát (számomra is heti drog), de neked mi a véleményed, nem NP “kényszerített” bele, mint az Eromanga megnézésébe illetve ha igen nem bánod ugye???

    A The Promised Neverland-et nézed vagy terveztek belőle animekritika videót. Kegyetlen jó, a történet, a karakterek, és az opening Uverworld – Touch off a legjobb a szezonban (szerintem).

    És még annyit szeretnék kérdezni, hogy az Index anime szerinted alapmű ( ha létezik ilyen az animék között??? számomra a FMABrotherhood, TengenToppa, MAGI, Parasyte, Made in Abyss, FateZERO…) vagy hiba volt eddig kihagynom, és legalább olyan jó mint az előbb felsoroltak. Régóta rajta van a listámon, lehet hogy előrébb rakom a tervezettek között.

    • Igazából Np elég régóta rágta a fülemet, hogy olvassam már a Solot mert annyira jó, hogy nagyon, de nem igazán vettem a fáradságot rá, hogy elkezdjem. Aztán nemrég elkezdtem filózni rajta, hogy kéne valami olyan content is az oldalra ami fölött nem kell 2-3 délutánt ülni, hanem, ha van egy szabad pár óra akkor azt úgy meg lehet csinálni. Egyből a mangák jutottak eszembe de annyira nem vagyok képben, hogy itt nálunk miket visznek a fansub oldalak, szóval azonnal a Solo jutott eszembe, hogy akkor hyagyjuk ezt a japán vonalat, legyünk kicsit egyediek ezen a téren. Szóval én voltam az aki bedobta Np-nek hogy mi lenne ha elkezdenénk fordítani és tetszett neki az ötlet. Én egyébként ugyanitt járok ahol a fordításunk, nem haladtam még előrébb benne bevallom eddig nem dobtam el az agyam (Np szerint is felejthető ez a pár mostani fejezet) De én tényleg bízom benne, hogy lesz értelme ennek, hogy ezt most megpróbáljuk a “hazaiaknak átadni” és hogy egy különleges és jó cucchoz nyúltunk ezzel. (szóval nem kényszerített senki rá 😀 )

     A Promised Neverland-et nem nézem, tudom, hogy most eléggé tolják, azt hiszem legutóbbi héten első helyen volt a crunchy nézettségi listáján is… érdekelni érdekel… videó lesz-e? Nem tudom… Most legközelenn a Gurren laganról beszélgettünk (ha már írtad) az lesz a legközelebbi videó utána Np a Shield hero-ról akar beszélni én meg a Mob második évadáról ennél előbre nem terveztünk még…

     Az Index az első két évada nagyonjó volt (szerintem) az egész ilyen randomnak tűnő! egymástól függetlennek tűnő! eseményeket dolgoz fel. (ugye ez a harmadik évad az már fullra ezeknek az eseményeknek a következtében megismert és a különböző a “tudomány” vagy a “mágia” oldalára álló karakterek a történeteire épül)
     Az első két évad jól követhető volt, jó volt az animáció is a főszereplőn kívül az összes karakter érdekes (szerintem)
     Ha őszinte akarok lenni ez a harmadik évad nem sikerült jól abból a szempontból, hogy semmiféle visszautalás nincs az előző évadok eseményeire… Így nagyon sokszor nem egyértelmű, hogy mi történik vagy hogy kivel, mivel annyira kapkod az anime hogy minden beleférjen, hogy szó szerint 1-1 rész olyan mintha csak egy összefoglaló lenne és csak nevekkel dobálóznak, hogy ez azt csinálta azzal meg az történt a mellékszálakat egyáltalán nem mutatják a fő szálból meg egy rövidített verziót kapsz.
     (Én is csak úgy tudom fordítani, hogy minden létező dolognak utánna kell olvasni)
     Hogy alapműnek tartom-e? Ez nehéz kérdés én annyira nem hiszek ebben, de tagadhatatlan hogy vannak benne olyan ikonikus szereplők/ jelenetek/ események amikről kár lenne lemearadni.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..