HunravelSub

Utolsó közös évünk…

Sziasztok!

Ezt a post lenne a 2021-es tervekről szóló bejegyzés, amit még szilveszter előtt meg akartam írni, de mint mindenben, ezzel is lemaradtam…

Ahogy a címből valószínűleg sejthető, a 2021-es év lesz (a jelenlegi állás szerint) az utolsó év, amikor még az oldal aktívan fog működni, szóval ez egy hosszabb és kifejtősebb post lesz, mert azért az elmúlt 6 vagy 7 évet ne tudjuk le egy mondattal. Ettől függetlenül senki idejét nem akarom rabolni feleslegesen és lehet, hogy az ég világon senki számára nem fog tartalmazni érdemi információt a szöveg szóval…

A lényeg röviden:

A projektek kb 60% nem elérhető… Tudok róla, ez azért van, mert a korábbi tárhelyem mindenféle figyelmeztetés nélkül törlődött, ahogy lesz időm, fel fogom tölteni őket a jelenlegire.

A Solo Leveling 2021-ben, ahogy eddig is ment, úgy fog folytatódni!
A 110. fejezet után nem lesz hosszabb kihagyás.
Valószínűleg, ha a realitás talaján akarunk maradni akkor 6 hónapon belül utolérem a heti kiadás, onnantól a tervek szerint, hétről hétre fog menni…

The Kings Avatar S1+S2 ez az eddigi leg- hmm~ “keservesebben” haladó projekt… Az S2 2. és 3. része kész van, az hamarosan ki lesz adva.
A folytatásról még nem tudok nyilatkozni…

Idén nem lesz felvéve új szezonos anime.

Innen jön az unalmas rész…

2020 borzalmas év volt minden létező szempontból (tudom álljak be a sorba :D) de maradjunk a weboldalon belül… Tavaly kb két projekt ment a Railgun és a Solo Leveling meg azt hiszem lett kiadva 3 mozifilm, amiket haverom fordított le, én csak készre hoztam őket.
Így is eljutottam arra a pontra, hogy még egy hónapokat!!! csúszó animeprojektet sem voltam képes időben kiadni és napra készen tartani.
Az animék online megtekintésére nem találtam megfelelő alternatívát. A megosztókról (inda, videa) folyamatosan törlik le az animéket, akárhogy trükközök vele, a Mega pedig nem elérhető mindenki számára… Plusz a “kettes” tárhelyet is törölték szóval ezen kívül is kb elérhetetlen a kész projektek fele.
Szóval vannak bajok….

Nem akarok itt hisztizni, de annyira morálromboló, hogy akárhogy nyomnád a projekteket, beleölöd minden szabadidőd (tudom ez kevésbé látszik, de attól függetlenül így van), és sose jutsz el egyről a kettőre, sőt 1 ről a 0,5-re esel vissza, mert amit elértél, azt is folyamatosan törlődik.

Belekezdtünk ebbe a Soloba is 110 fejezet volt kint, se eleje se vége…
Akkor még Np-vel csináltuk felváltva a fejezeteket, meg menet közben jött egy srác, aki besegített pár fejezet szerkesztésében, ez kb a 40. fejezetig ment így,  akkor kb egyedül maradtam a projektre. Most az év második felében jelentkezett egy ismerős, hogy ő kitisztítaná a fejezeteket és nekem csak le kell fordítani és beszerkeszteni őket.
Ezt azóta ő csinálja, + ő is szerkesztett pár fejezetet. De sajnos minden másra egyedül vagyok.
Ráadásul, azóta elkezdték folytatni (ennek már jó ideje) és kurva nyomasztó úgy csinálni valamit, hogy csak nyomod ki a fejezeteket hónapról hónapra és nem közeledsz a végéhez, mert közben megy a sztory és csak gyűlik rád, és te hétről hétre egyre jobban lemaradsz vele…

Itt van a másik jelenlegi projekt a Kings Avatar másfél évig ígérgették hogy lesz, lesz, aztán sehol semmi. Aztán amikor az ember a legelfoglaltabb, akkor a semmiből!! tolják az arcába hogy , ja amúgy elindult…
Egy katasztrófa az angol felirat is, ilyen 3 szavas mondatok vannak benne, + az összes létező név és kifejezés rosszul szerepel benne. Egy hét lefordítani 1 részt, meg még egy beidőzíteni és lelektorálni…
Erre van egy francia kifejezés, úgy hangzik “a faszom ki van ezzel is”

Persze szeretem csinálni a fordítást, nekem mindig egyfajta önkifejezés volt… De a jelenlegi munkám mellett, kb másfél éve, egyszerűen nincs annyi idő egy-egy feliratra vagy fejezetre, amit megérdemelnének.
Ha az összes létező szabadidőmet is ebbe ölöm, akkor is szélmalomharcnak érzem az egészet…

Ezért nem akarok már itt senkit hitegetni csodákkal, hogy “ez lesz” “az lesz” belekezdünk ebbe is, abba is, mert nincs az egészből semmi.
És az idén ez csak rosszabb lesz szerintem.
Jelenleg (már régóta amúgy) 1 héten, 48-60 órát dolgozom (mikor hogy) + ingázás… Ez annyi idő egy hétből, hogy nehéz bármi másra fókuszálni(legalábbis nekem).
Szerencsére vannak nyugisabb szakaszok, ilyenkor tudok a projektekkel felzárkózni, de nem tudom már tovább csinálni, hogy most itthon vagyok 1 hetet, “hú akkor itt van 3 anime rész meg 5 fejezet manga, és azonnal csinálni kell” mert következő hónapba dupla ennyi lesz”…
Sajnos egy ideje úgy érzem, hogy elértem a motivációm és a teljesítőképességem határát is, szóval idén eljött az ideje elengedni ezt a dolgot.

Hát őszintén remélem, hogy ez az év elég lesz arra, hogy minden be legyen pótolva, minden projekt elérhető legyen, és méltóképpen búcsúzzunk december 31-én az oldaltól.

 

A letöltéshez előbb be kell jelentkezned!

Next Post

Previous Post

12 Megjegyzés

 1. nindzsa101 2021-01-07

  Szomorú azt látni, hogy az olyan remek fordítók akiknek évekig nézted a nagyszerű munkáit egyszer csak abbahagyják (előbb Daikirai, most te is), persze teljesen érthető indokkal. Abszolút érthető miért döntöttél a befejezés mellett, és ez is csak azt mutatja, hogy még jobban kéne becsülni a fordítókat akik komolyan veszik ezt, mert nagyon sok mindent áldoznak fel.

  Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy köszönjük az eddigi összes munkádat, számomra te tetted az Index és Railgun szériát még élvezetesebbé nem is beszélve a remek jegyzeteidről amik nagyon sok pluszt adtak az animéhez, persze a minőség jellemezte a többi munkádat is. Sajnos egyszer minden véget ér, szóval ilyenkor csak annyit tehetünk, hogy egy hatalmas mosollyal és egy végtelen KÖSZÖNÖM-mel búcsúzúnk tőled. De azért ne feledjük a dolog jó oldalát sem, hogy ebben az évben még azért ellátsz majd minket rengeteg remek munkával szóval ezt előre is köszönjük. 😀

 2. tudos4 2021-01-07

  Tavaly találtam rá erre az oldalra, animét is csak 2019 nyara óta nézek úgy “igazából”. Innen a railgunt néztem először. Mindenesetre köszönöm az évek alatt elkészített nagyszerű feliratokat, projekteket. Már várom az utolsó évet.

 3. Gyurko9110 2021-01-07

  Szia nem tudom a dolulo dalut követed e. De Ayaginak bejött a naruto kun és szerintem a te munkádra is lenne ott közönség. Plusz tudnak segíteni tárhelybe, lektorba stb… Szerintem érdemes lenne írnod nekik.

 4. Trinity0Aura 2021-01-07

  Köszönöm a sok éves munkádat és boldog új évet.
  Én magam a nyáron találtam rá az oldalra a solo leveling fejezeteit keresgélve.
  És nagyon boldog voltam amikor láttam hogy milyen sok forditás van az oldalon  és most hogy őszinte legyek most nagyon szomorú vagyok DE! Megértem és tisztelem a döntésed ahogy szerintem az olvasóid nagy része is hogy egy dolgozó embernek nincs annyi fölösleges szabad ideje hogy heti szinten dobálja úgy a fordításokat hogy igazán nem is kap érte semmit se max néha egy köszönömöt. De ha lehetne egy kérésem tudom hogy nem most hirtelen döntöttél úgy hogy abba fogod hagyni az oldal működését. Én szerintem vannak még rajtam kívül még olyanok is akik képesek akár hónapokat is várni 1-1 frissítésre  “animeaddicts”
  Szoval nem kell sietni csak nyugodtan ahogy neked kényelmes csak ne hagyd abba a forgatást Kérlek Szépen                                          

 5. Trinity0Aura 2021-01-07

  Bocsi elgépeltem
  *ne hagyd abba a fordítást Kérlek Szépen.

 6. ronyn 2021-01-10

  Szia! Szomorúan olvasom, h abbahagyod a fordítást! Nekem leginkább az Index és Railgun amit néztem Tőled és csak remélni tudom, h be fejezed a Railgun T BluRay feliratait, de ha nem nekem úgy is jó. Minden esetre ebben az évben még velünk maradsz és erre az évre kitartást a fordításokhoz. És KÖSZÖNÖM az eddigi remek munkáidat!!!!

 7. Miki26 2021-01-11

  Szia.
  Én konkrétan 2 napja találtam rá az oldalra a solo levelinget keresve(Már be is értem az eddig feltöltött fejezeteketXD)
  És ha mást nem egy őszinte gratulációt/Köszönömöt tudok mondani számodra.
  Jól tudom mennyi munka/idő egy Ilyen minőségi munka mint amit te nyújtasz.
  Sajnálattal olvastam eszt a postot de át tudom érezni a problémáidat.
  Őszintén remélem hogy valami még fog történi ebben az évben ami meg másitja a döntésed de ha nem azt is megértem.
  Nagyon sajnálom hogy meg csak most találtam rá az oldaladra és most kezdhetem el még csak élvezni a munkaidat.
  Végszónak még annyit mondanék hogy szerintem rengeteg embernek mosolyt csaltál az évek során az arcára amire büszke lehetsz :).

  • ricser 2021-01-16

   Én is köszönöm az eddigi munkádat, főleg a Solo Leveling-et ( ezt keresve találtam ezt az oldalt is)!
   Kicsit pánikba is estem, hogy ha te nem fogod fordítani, akkor mit fogok csinálni 😀
   De teljesen érthető az állás pontod, viszont én is remélem, hogy lesz az év során valami amitől meg gondolod majd magadat
   És még egyszer köszönöm a munkáidat!

 8. entermaster 2021-01-18

  Köszönöm a minőségi munkádat, meg az animés kibeszélő videóidat. Jó erőt és egészséget meg egy boldogabb évet kívánok neked.

 9. Palpir 2021-01-23

  A Solo Leveling miatt találtam erre az oldalra, de a többi fordításod is nagyon jó. Sajnálom, ha már nincs motivációd folytatni, nagyon köszönöm az eddigieket. Azért megkockáztatom, ha nagyon lassan csordogálna is a továbbiakban valami, én biztosan kivárnám és örülnék neki.
  Sikeres és boldogabb évet kívánok.

 10. veritas 2021-01-29

  Szia!
  Nagyon szeretem a munkáidat. Sajnálom, hogy ez az utolsó év, de ha ennyit dolgozol teljesen megértem. Rengeteget kell a fordításokkal is foglalkozni és a szabadidődben csinálod ezt, amikor a legtöbb ember pihen és lazít, te akkor is dolgozol. Neked is pihenned kell. A Solo Leveling regény formájában 270 fejezet, a webtoon itt tart: (https://solo-leveling.fandom.com/wiki/Story_Arcs).
  Sok erőt és egészséget kívánok.

 11. Kusabimaru 2021-03-13

  Tény ami tény hogy vannak dolgok amik idővel elmúlnak. Sajnálattal olvastam a hírt, de teljesen érthető. Nem is tudok mit hozzá szólni. Én a Kekkai Sensen szériához mikor kerestem feliratot elsőnek akkor tévedtem ide. Megnéztem angolul, de mondom ehhh… csak van egy ember a talpán itthon is aki épkézláb ordítást csinált rá, és nem a google fordító ctrl+c->ctrl+v megoldást használja. Másodjára mikor az ERTAIN MAGICAL INDEX-hez kerestem feliratot, aztán harmadik alkalommal, meg amikor a Solo Levelinghez néztem magyar fordítást. Igazából mint a 3 alkalommal csak azért jöttem ide mert tudtam hogy normális, és szép fordítások készülnek. Ez alatt a kis idő alatt amit tőletek láttam munkákat nagyon tetszettek. Szóval le a kalappal, de tényleg. És külön köszönet a Kekkai Sensen-ért <3
  Valamint visszamenőleg, és előre is köszönet a bele fektetett időért, és munkáért!

Szólj hozzá a beszélgetéshez!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

© 2021 HunravelSub

Theme by Anders Norén